Negatieve spiraal

We zijn er allemaal mee bekend. Mensen die altijd kritiek hebben op een ander, die altijd negatief denken en hun onvrede op anderen projecteren.

Wat hen ook voor moois of leuks aangereikt wordt, er zal voor deze mensen altijd iets te vinden zijn om af te keuren of af te wijzen. Ze staan altijd klaar om de puntjes op de i te zetten, jou te veroordelen en jou in hun ge- wenste richting te pushen.

De reden waarom deze mensen zich zo gedragen is dat men vaak erg ontevreden is over zichzelf en het leven dat men leidt. Omdat men geen innerlijke vrede in zichzelf vindt, kan niets anders hen tevreden stellen en richt men vaak hun onvrede op de ander.

Men is destructief naar de ander toe die wel kan genieten of bewondering kan hebben voor de mooie dingen van het leven.

Er lijkt voor deze mensen weinig te bestaan wat hen kan bevredigen. Het materiële kan soms boeien en een kortstondige bevrediging geven. Het is soms niet eenvoudig om met deze mensen om te gaan, want ze nemen de mensen om hen heen mee in een negatieve spiraal.

Daarom ligt in dit contact een bijzondere les verborgen. Het is noodzakelijk om ons te beschermen en onze grenzen te bewaken.…. Om goed voor ons zelf te leren zorgen.

De ander mag zijn zoals hij/zij is met zijn of haar eigen persoonlijke zienswijze en we kunnen het contact doseren en zelf vorm geven.

De ander proberen te veranderen of te overtuigen is zinloos. We hoeven ook niet alles van de ander te accepteren.

We kunnen wel de ander duidelijk maken wat de reden is waarom we een bepaald gedrag niet accepteren. We mogen ons van hen distantiëren wanneer het negatieve een continue onophoudelijke aanval en beklemming is… dan veroordelen we hen niet. We mogen hen dan loslaten in Liefde.

Wij leren daardoor om bij onszelf te blijven, bij ons eigen gevoel en in onze eigen energie. Met onze eigen kijk op het geheel en kiezen we helder en duidelijk voor onszelf en onze gezondheid.