Hoofdpagina

Workshop KlankschalenVoor zaterdag 21 februari 2015 stond het klankschalenconcert van Aissatoe de Zwaan op het programma.
De website van de praktijk van Aissatoe :

http://www.aissatoesjamaan.nl/index.htm

We zijn deze middag begonnen met een welkomstwoord en het voorstellen van Aissatoe aan de groep.


Wie is Assaitoe ?


Aissatoe is geboren in 1954. Ze is opgeleid als creatief therapeute, beeldend, dans en drama vanaf 1992.
Ze is tot op heden werkzaam als therapeute bij de GGZ in Friesland
Ze heeft de school voor sjamanisme gevolgd en is ingewijd als sjamaan.
In haar praktijk wil ze mensen begeleiden als coach en heler.
Ze gebruikt hierbij allerlei Sjamanistische technieken zoals klankheling, trancereizen, Soul Retrieval, de zweethut , creatief therapeutische technieken en het paard als leraar.Wat is sjamanisme ?


Dat is een verzamelnaam voor spiritueel leiderschap dat vroeger over de hele wereld en ook bij ons werd gepraktiseerd. De bron van het sjamanisme ligt in oude culturen. Het is een levenshouding waarbij je er van uit gaat dat alles één is.  Alles is een deel van het Grote Geheel en onverbrekelijk met elkaar verbonden. In het sjamanisme gaat het om de verbinding van mensen, maar ook die met de natuur en invloeden vanuit de andere dimensies.....de verbinding met de eigen ziel, kracht en wijsheid in onze persoonlijkheid.


Coachen


Het coachen wat Aissatoe doet is mensen begeleiding bieden bij hun persoonlijke ontwikkeling. … bewustwording van denken, voelen en handelen. Je wordt geholpen om dit in verbinding te brengen met je ziel en de spirits in het totale zijn in het hier en nu.


Heling


Bij heling gaat het om blokkades en scheefgroei op te ruimen, te helen en een nieuwe verbinding tot stand te brengen. Veel ziektes  ontstaan door onbalans en disharmonie in lichaam en geest. Ook kan het zijn dat er blokkades zijn in het energieveld tussen lichaam en geest. Bij heling gaat het erom dat de onbalans gevonden en herkend wordt en uiteindelijk hersteld. Denken, voelen en gedrag staan centraal in de zoektocht naar lichaam en geest. Er wordt gewerkt in het hier en nu. Er wordt verbinding gemaakt naar het verleden en vorige generaties…samen zoeken naar de disharmonie en onbalans. We brengen dat in het hier en nu en gaan werken met technieken om dit op te ruimen en te herstellen.


Praktijk


Aissatoe richt zich in haar praktijk op trauma- en rouwverwerking. Het herkennen van het trauma en de daaraan gekoppelde angst….het beleven en het met sjamanistische technieken herstellen.
Emotionele onbalans die ontstaat door een verlies, maar ook bij ernstige ziektes. Genezen zijn van een ernstige ziekte wil niet zeggen dat lichaam en geest weer in balans zijn….het vraagt genezing en herstel. Aissatoe werkt met de gezonde positieve krachten die in ieder mens aanwezig zijn.


Voorafgaand aan het smudgen las Annelies “De meditatie van de buizerd” voor.
Smudgen dat is het energetisch reinigen met salie van onze aura om alle energie die niet bij ons hoort los te laten. Met behulp van veren van vogels werd de rook van de witte salie verspreid om het lichaam van iedereen die deelnam aan het ritueel.Aissatoe opende daarna de ceremoniële ruimte door het aanroepen van de vier windrichtingen.
O Wind van het Oosten
Van lente en dageraad
Drager van ideeën
Wees welkom in ons midden


O Vuur van het Zuiden
Van zomer en zonnegloed
Vonk van inspiratie
Wees welkom in ons midden


O Water van het Westen
Van herfst en stormgewoel
Drager van diepste gevoelens
Wees welkom in ons midden


O Aarde van het Noorden
Van winter en duisternis
Verborgen kracht en mysterie
Wees welkom in ons midden


Moge de Godin en de God getuige zijn van ons ritueel.
Wat is een klankschalenconcert ?


Klankschalen worden in veel Westerse landen gebruikt bij genezing, transformatie, healing en meditatie.
Klankschalen lijken op koperen schalen, maar zijn echter samengesteld uit meerdere metalen zoals ijzer, tin, kwik, lood, goud, zilver en ook koper.
De schalen, ook wel “Singing bowls ” genoemd, bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gesmeed in Tibet. Nadat de Tibetanen uit hun kloosters werden verdreven, verspreidde het werken met klankschalen zich snel naar Nepal, het Himalaya gebergte en India en tegenwoordig naar de Westerse wereld.
De schalen werden gebruikt bij ceremoniën, als offerschaal en als voedselschaal door monniken en intuïtief als helend instrument.
Klankschalen worden tegenwoordig in veel Westerse landen gebruikt bij genezing, transformatie, healing en meditatie.
Ze bevordert de weg naar persoonlijke groei en bewustwording.
De volle harmonieuze klanken van een klankschaal raken je in het diepst van je ziel en draagt op die wijze haar transformerende kracht over.
De moderne mens is vergeten om te luisteren…naar zichzelf en naar haar intuïtie…
Tijdens het concert brengen we onze geest tot rust…we betreden de stilte in onszelf…ons “weten”….


Aissatoe de Zwaan :

 Een klankbad is een ervaring van pure ontspanning. Liggend op een matrasje even niets moeten,…. de aandacht naar binnen gekeerd, ervaren hoe of de klanken op je inspelen, (frequenties)…. en je weer opnieuw afstemmen. Er wordt gewerkt met verschillende etnische instrumenten en met de stem. Zoals klankschalen, sjamanendrum, ratels, regenstokken, Afrikaanse instrumenten. Door de werking van de trillingen kan er een totale ontspanning optreden, helemaal in het hier en nu komen….. Alles kan en niets moet.

De fijne middag werd afgesloten met een Afrikaanse dans.
We mochten het klankschalen- concert van Aissatoe de Zwaan, begeleid door de Spirits, als een betoverende waterval van klanken over ons heen laten komen….Heel hartelijk dank daarvoor namens de Spirituele Groep Kootwijk
en Annelies


< © Annelies van Rheenen >